Радован Вишковић

"Подршка републичких институција у развоју малих општина"

  • Извор: РТРС
  • 18.10.2023. 13:52

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у општини Петровац-Дринић да ће ова локална заједница увијек имати подршку републичких институција за унапређење живота, посебно у оним сегментима који су најважнији за њен развој – дрвопреради, пољопривреди и туризму.

- У локалном Дому здравља услуге пружају за више од двије хиљаде корисника, што је знатно више од броја становника ове општине - поручио је Вишковић.

Он је додао да ће радити на томе да обезбиједе кадар за адекватно пружање здравствене услуге.

- Велики број наших грађана из ФБиХ користе услуге овог Дома здравља, али тренутно имају једног доктора. Учинићемо све да обезбиједимо још једног доктора - рекао је Вишковић. 

Вишковић: За измишљене афере

Вишковић: За измишљене афере "Кисеоник" и "Икона" неко мора да одговара

Он је додао да ће бити набављено и ново возило за превоз ученика у школу, а коју похађа око 90 ђака од којих већи број користи услуге превоза.

- У непосредној близини се налази и објекат који је локална заједница уз помоћ кабинета тадашњег предсједника Републике Жељке Цвијановић адаптирала за вртић. Донијели смо одлуку да помогнемо са 90.000 КМ за опремање овог објекта у који би требало да иде више од 20 предшколаца - навео је Вишковић.

Он је мјесто радова на Дому друштвених активности који ће бити мултифункцонални објекат у којем ће бити смјештена и библиотека, читаоница, рачунарска сала, а за који је Влада Српске издвојила 340.000 КМ.

Начелник општине Петровац-Дринић Драго Ковачевић рекао је да је премијера Српске упознао о проблемима које има Дом здравља, Основна школа, као и о осталим друштвеним активостима у овој локалној заједници.

- У складу са могућностима очекујемо и помоћ Владе Републике Српске у рјешавању ових питања - рекао је Ковачевић.

Он је захвалио премијеру Српске за посјету коју, како оцјењује, доживљава као знак подршке да се остане и опстане на овим просторима

Пратите нас и путем Вибера