Radovan Višković

"Podrška republičkih institucija u razvoju malih opština"

  • Izvor: RTRS
  • 18.10.2023. 13:52

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u opštini Petrovac-Drinić da će ova lokalna zajednica uvijek imati podršku republičkih institucija za unapređenje života, posebno u onim segmentima koji su najvažniji za njen razvoj – drvopreradi, poljoprivredi i turizmu.

- U lokalnom Domu zdravlja usluge pružaju za više od dvije hiljade korisnika, što je znatno više od broja stanovnika ove opštine - poručio je Višković.

On je dodao da će raditi na tome da obezbijede kadar za adekvatno pružanje zdravstvene usluge.

- Veliki broj naših građana iz FBiH koriste usluge ovog Doma zdravlja, ali trenutno imaju jednog doktora. Učinićemo sve da obezbijedimo još jednog doktora - rekao je Višković. 

Višković: Za izmišljene afere

Višković: Za izmišljene afere "Kiseonik" i "Ikona" neko mora da odgovara

On je dodao da će biti nabavljeno i novo vozilo za prevoz učenika u školu, a koju pohađa oko 90 đaka od kojih veći broj koristi usluge prevoza.

- U neposrednoj blizini se nalazi i objekat koji je lokalna zajednica uz pomoć kabineta tadašnjeg predsjednika Republike Željke Cvijanović adaptirala za vrtić. Donijeli smo odluku da pomognemo sa 90.000 KM za opremanje ovog objekta u koji bi trebalo da ide više od 20 predškolaca - naveo je Višković.

On je mjesto radova na Domu društvenih aktivnosti koji će biti multifunkconalni objekat u kojem će biti smještena i biblioteka, čitaonica, računarska sala, a za koji je Vlada Srpske izdvojila 340.000 KM.

Načelnik opštine Petrovac-Drinić Drago Kovačević rekao je da je premijera Srpske upoznao o problemima koje ima Dom zdravlja, Osnovna škola, kao i o ostalim društvenim aktivostima u ovoj lokalnoj zajednici.

- U skladu sa mogućnostima očekujemo i pomoć Vlade Republike Srpske u rješavanju ovih pitanja - rekao je Kovačević.

On je zahvalio premijeru Srpske za posjetu koju, kako ocjenjuje, doživljava kao znak podrške da se ostane i opstane na ovim prostorima

Pratite nas i putem Vibera