Састанак са Вишковићем

Ове године повећан број самосталних предузетника у Српској

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 11:15

Број самосталних предузетника у Републици Српској се повећао ове године, рекли су представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске током састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем у Бањалуци.

Предсједник Коморе Лазо Шешић и директор Јован Братић објаснили су и своје виђење како се може допринијети додатном развоју занатства.

Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске, као и до сада, сарађивати са Комором и подржавати њихове иницијативе како би овај дио привреде био подигнут на виши ниво.

На састанку је било разговора о Приједлогу Закона о самосталним предузетницима, а који је Влада утврдила на 83. сједници, с циљем развоја и унапређивања пословања самосталних предузетника, као и развоја и очувања занатских дјелатности.

Представници Коморе, која окупља и представља више од 26.000 предузетника из Српске, поздравили су Приједлог Закона о самосталним предузетницима, уз увјеравање да ће допринијети бржем и бољем развоју ових дјелатности. Такође, захвалили су се Вишковићу на досадашњој изузетној сарадњи са Владом.

Током састанка је закључено да је у Републици Српској најповољнији пословни амбијент у региону и да занатско-предузетничке дјелатности у Републици Српској имају веома добру основу за даљи развој.

Пратите нас и путем Вибера