Sastanak sa Viškovićem

Ove godine povećan broj samostalnih preduzetnika u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 11:15

Broj samostalnih preduzetnika u Republici Srpskoj se povećao ove godine, rekli su predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banjaluci.

Predsjednik Komore Lazo Šešić i direktor Jovan Bratić objasnili su i svoje viđenje kako se može doprinijeti dodatnom razvoju zanatstva.

Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske, kao i do sada, sarađivati sa Komorom i podržavati njihove inicijative kako bi ovaj dio privrede bio podignut na viši nivo.

Na sastanku je bilo razgovora o Prijedlogu Zakona o samostalnim preduzetnicima, a koji je Vlada utvrdila na 83. sjednici, s ciljem razvoja i unapređivanja poslovanja samostalnih preduzetnika, kao i razvoja i očuvanja zanatskih djelatnosti.

Predstavnici Komore, koja okuplja i predstavlja više od 26.000 preduzetnika iz Srpske, pozdravili su Prijedlog Zakona o samostalnim preduzetnicima, uz uvjeravanje da će doprinijeti bržem i boljem razvoju ovih djelatnosti. Takođe, zahvalili su se Viškoviću na dosadašnjoj izuzetnoj saradnji sa Vladom.

Tokom sastanka je zaključeno da je u Republici Srpskoj najpovoljniji poslovni ambijent u regionu i da zanatsko-preduzetničke djelatnosti u Republici Srpskoj imaju veoma dobru osnovu za dalji razvoj.

Pratite nas i putem Vibera