Рекордна сезона у Јахорини

ОЦ "Јахорина" показала друштвену одговорност

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2024. 19:35

Експресан одговор стигао је из “ОЦ Јахорина” само неколико дана након што је народни посланик Дамјан Шкипина упутио отворено писмо овом предузећу. Шкипина је захтијевао низ мјера како би олимпијска љепотица Јахорина била доступна за грађане Пала, а то се прије свега односи на повољније услуге.

Предсједник Надзорног одбора Недељко Елек каже да ће грешке бити исправљене те да ће Паљани користити услуге на планини по 50% нижим цијенама почевши од паркинга. Елек је позвао и остала предузећа да покажу солидарност те упитао шта су то Паљани добили од Водовода, осим скупље воде чак и од Сарајева?

 „Хоћу да кажем да су то реални захтјеви већине грађана Општине Пале, захтјеви који стварно имају смисла и видим да су људи из ОЦ то препознали и хвала им на томе“, изјавио је Дамјан Шкипина, посланик у НСРС.

"Даћемо ми попуст 50% за грађане Пала, али очекујем да то онда дају и хотелијери, да Дино парк на Равној Планини да буде 50% повољнији за грађане Пала. Буџет Пала је био 8 милиона, захваљујући ренти и уређењу, сада је 24. Гдје су та 24 милиона? 69 тендера добила је фирма д.о.о. Станишић, ако се питате гдје је новац са Јахорине. Која је то друштвено одговорна промотивна кампања била те фирме?“, упитао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора ОЦ "Јахорина".

Да је ова љетна сезона рекордна сагласни су ресорни министар Денис Шулић и директор ОЦ ''Јахорина'' Дејан Љевнаић. Љевнаић је најавио за предстојећу зимску сезону реализацију свих пројеката, истичући најзначајнији ски-лифт "Трново" који се надовезује на шестосјед и излази на врх Јахорине, уз који се граде и двије стазе.

„Не тако давно је 4000 КМ био промет на Јахорини током љетне сезоне а сада су то милионски износи. Сезона нам траје, хотели су пуни, све више садржаја се одржава на Јахорини“, изјавио је Денис Шулић, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске.

„Могу да кажем да је ово најуспјешнија љетна сезона икада на планини. Имали смо 90.000 гостију на нашим љетним садржајима и 145.000 вожњи на нашим садржајима. Када то поредимо са најуспјешнијом сезоном већ сада смо бољи за 50% у односу на ту сезону“, истакао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ "Јахорина".

ОЦ Јахорина вратио је Влади Српске 12 милиона марака те 1.5 милиона ИРБ-у, а само у току ове љетне сезоне приход је прешао два милиона марака истичу из управе овог предузећа. На Скупштини акционара усвојен је извјештај о пословању а из ОЦ кажу доказ је то стабилности и доброг пута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ' '''Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

    Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм