Rekordna sezona u Jahorini

OC "Jahorina" pokazala društvenu odgovornost

  • Izvor: ATV
  • 26.08.2024. 19:35

Еkspresan odgovor stigao je iz “OC Jahorina” samo nekoliko dana nakon što je narodni poslanik Damjan Škipina uputio otvoreno pismo ovom preduzeću. Škipina je zahtijevao niz mjera kako bi olimpijska ljepotica Jahorina bila dostupna za građane Pala, a to se prije svega odnosi na povoljnije usluge.

Predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Еlek kaže da će greške biti ispravljene te da će Paljani koristiti usluge na planini po 50% nižim cijenama počevši od parkinga. Еlek je pozvao i ostala preduzeća da pokažu solidarnost te upitao šta su to Paljani dobili od Vodovoda, osim skuplje vode čak i od Sarajeva?

 „Hoću da kažem da su to realni zahtjevi većine građana Opštine Pale, zahtjevi koji stvarno imaju smisla i vidim da su ljudi iz OC to prepoznali i hvala im na tome“, izjavio je Damjan Škipina, poslanik u NSRS.

"Daćemo mi popust 50% za građane Pala, ali očekujem da to onda daju i hotelijeri, da Dino park na Ravnoj Planini da bude 50% povoljniji za građane Pala. Budžet Pala je bio 8 miliona, zahvaljujući renti i uređenju, sada je 24. Gdje su ta 24 miliona? 69 tendera dobila je firma d.o.o. Stanišić, ako se pitate gdje je novac sa Jahorine. Koja je to društveno odgovorna promotivna kampanja bila te firme?“, upitao je Nedeljko Еlek, predsjednik Nadzornog odbora OC "Jahorina".

Da je ova ljetna sezona rekordna saglasni su resorni ministar Denis Šulić i direktor OC ''Jahorina'' Dejan Ljevnaić. Ljevnaić je najavio za predstojeću zimsku sezonu realizaciju svih projekata, ističući najznačajniji ski-lift "Trnovo" koji se nadovezuje na šestosjed i izlazi na vrh Jahorine, uz koji se grade i dvije staze.

„Ne tako davno je 4000 KM bio promet na Jahorini tokom ljetne sezone a sada su to milionski iznosi. Sezona nam traje, hoteli su puni, sve više sadržaja se održava na Jahorini“, izjavio je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

„Mogu da kažem da je ovo najuspješnija ljetna sezona ikada na planini. Imali smo 90.000 gostiju na našim ljetnim sadržajima i 145.000 vožnji na našim sadržajima. Kada to poredimo sa najuspješnijom sezonom već sada smo bolji za 50% u odnosu na tu sezonu“, istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina".

OC Jahorina vratio je Vladi Srpske 12 miliona maraka te 1.5 miliona IRB-u, a samo u toku ove ljetne sezone prihod je prešao dva miliona maraka ističu iz uprave ovog preduzeća. Na Skupštini akcionara usvojen je izvještaj o poslovanju a iz OC kažu dokaz je to stabilnosti i dobrog puta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ' '''Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Dark Veb: borba protiv sajberkriminala, dokumentarni program

    Dark Veb: borba protiv sajberkriminala, dokumentarni program

  • 22:45 Film

    ''''Film

  • 00:55 Noćni program

    Noćni program