Купио 26 милиона акција

Објављено име мистериозне компаније у коју је Ворен Бафет уложио паре

  • 17.05.2024. 17:42

Конгломерат "Berkshire Hathaway", чији је предсједник и извршни директор амерички мултимилијардер Ворен Бафет, најавио је инвестицију која се чува у тајности од прошле године.

Наиме, објавили су да су инвестирали у америчку осигуравајућу компанију "Chubb". Тачније, купили су 26 милиона акција ове осигуравајуће куће, које вриједе скоро 6,7 милијарде долара. 

Не слути на добро: Кина убрзано почела да ради једну ствар

Не слути на добро: Кина убрзано почела да ради једну ствар

"Berkshire Hathaway" је затражио да се процес куповине акција чува у тајности док се процес не заврши. "Chubb" послује у 54 земље, а у марту ове године био је у фокусу америчке јавности након што је преузео гаранцију по тужби бившег предсједника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа у износу од скоро 92 милиона долара након тужбе новинара Е. Жан Керол, који је тужио Трампа за клевету. Како преноси Си-Ен-Ен, Бафет је познат по својим инвестиционим вјештинама, које је показао куповином акција фирме "Chubb". Вриједност акција овог осигуравајућег друштва је послије продаје порасла за више од осам одсто.

Бафет није странац на тржишту осигурања. 

Роберт Фицо у критичном стању након још једне операције

Роберт Фицо у критичном стању након још једне операције

Осигуравајуће компаније "Geico, "National Indemniti" i "General Re" су бивше филијале конгломерата "Berkshire Hathaway". Инвестиција у "Chubb" показује пословну стратегију компаније "Berkshire Hathaway" у протеклих неколико мјесеци. Види се да су ове инвестиције повећане у финансијским компанијама као што су "Alli Financial", "American Ekpress" и "Bank of America", док су улагања у потрошачке производе смањена. "Berkshire Hathaway" је објавио да је продао 10 милиона Еплеових акција у прва три мјесеца ове године. Упркос томе, Епл је остао највећа инвестиција овог конгломерата. Осим тога, конгломерат је у посљедња три мјесеца прошле године продао 80 милиона акција ХП-а, смањивши власнички удио у овој компанији за 78%.

(бизнис.курир.рс/Екапија)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: