"Карта шанси"

Њемачка: Ово су нова правила за раднике из БиХ, добро обратите пажњу

  • Извор: Агенције
  • 01.06.2024. 12:11

У Њемачкој су данас ступила на снагу нова правила у вези са визама за квалификоване раднике из земаља изван Европске уније, која омогућавају улазак у ту земљу и тражење посла до годину дана, уз услов да су испуњени одређени критеријуми.

Још један елемент правила која ће ступити на снагу од данас у Њемачкој је проширење регулативе за држављане земаља Западног Балкана, саопштило је њемачко Министарство унутрашњих послова, преноси Блиц.

Према овом правилу, радници из Србије, БиХ, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније и са територије Косова могу знатно лакше да оду на неодређено вријеме у Њемачку, и то до 50.000 њих годишње, што је дупло више него до сада, наведено је на сајту Министарства.

Језив злочин у Америци: Раскомадао трудну сестру јер више није невина

Језив злочин у Америци: Раскомадао трудну сестру јер више није невина

Нова правила, позната као “карта шанси” за тражење посла у Њемачкој, важе за оне са најмање двије године стручне обуке или универзитетском дипломом признатом у земљи у којој је квалификација стечена. Такође је потребно познавање њемачког или енглеског језика.

Када се карта одобри, подносилац захтјева може да уђе у Њемачку и тражи посао до годину дана, што значи да више не мора да подноси уговор са њемачком компанијом прије него што му буде дозвољено да уђе у Њемачку да ради.

Како је наведено, нова правила су уведена са циљем да се смањи бирократија и скрате процедуре, а дио су свеобухватног закона који има за циљ да ријеши недостатак квалификованих радника у Њемачкој, пише Тањуг.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм