Водице

Наплатићемо и ваздух, ако хоћемо: Туристи шокирани ставком коју плаћају у Хрватској

  • Извор: Агенције
  • 11.07.2024. 11:12

Посљедњих година, а посебно овог љета, многи туристи разочарани су папреним цијенама на плажама, на бројним популарним љетовалиштима.

Осим Грчке, и Хрватска предњачи у томе, те су тако цијене лежаљки и сунцобрана премашиле сва реална очекивања.

Једна плажа у Хрватској, тачније бич бар у Водицама, шокирао је објавом да чак наплаћује и мјеста за пешкире на плажи.

Ова информација појавила се на Фејсбук групи Апартмани ВОДИЦЕ- ТРИБУЊ-СРИМА, гдје су револтирани грађани реаговали на необичан цјеновник у које је између осталог наведено "мјесто за пешкир" по цијени од четири евра.

Ако људи пак желе нешто више комфора попут лежаљке и балдехина онда је цијена 10 односно чак 43 евра.

Српкиња остала згрожена понашањем једног оца на плажи

Српкиња остала згрожена понашањем једног оца на плажи

Портал "Морски.хр" контактирао је ову плажу, а одговор који су добили био је да се не ради о плажи већ о приватном посједу 10 метара изнад саме плаже, тј. поморског добра и како власник и концесионар тамо могу "наплаћивати и ваздух ако то желе".

Додају и да им дозволе не требају јер раде на приватном посједу па ко жели да на њихов посјед стави свој ручник мораће и да издвоји четири евра.

Но, да би било шта наплаћивали, за то морају имати регистровану дјелатност, а осим тога морају издавати и рачуне. У том случају, услугу могу наплатити и милион евра, али без рачуна се - не рачуна, пише овај сајт.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.