Vodice

Naplatićemo i vazduh, ako hoćemo: Turisti šokirani stavkom koju plaćaju u Hrvatskoj

  • Izvor: Agencije
  • 11.07.2024. 11:12

Posljednjih godina, a posebno ovog ljeta, mnogi turisti razočarani su paprenim cijenama na plažama, na brojnim popularnim ljetovalištima.

Osim Grčke, i Hrvatska prednjači u tome, te su tako cijene ležaljki i suncobrana premašile sva realna očekivanja.

Jedna plaža u Hrvatskoj, tačnije bič bar u Vodicama, šokirao je objavom da čak naplaćuje i mjesta za peškire na plaži.

Ova informacija pojavila se na Fejsbuk grupi Apartmani VODICЕ- TRIBUNj-SRIMA, gdje su revoltirani građani reagovali na neobičan cjenovnik u koje je između ostalog navedeno "mjesto za peškir" po cijeni od četiri evra.

Ako ljudi pak žele nešto više komfora poput ležaljke i baldehina onda je cijena 10 odnosno čak 43 evra.

Srpkinja ostala zgrožena ponašanjem jednog oca na plaži

Srpkinja ostala zgrožena ponašanjem jednog oca na plaži

Portal "Morski.hr" kontaktirao je ovu plažu, a odgovor koji su dobili bio je da se ne radi o plaži već o privatnom posjedu 10 metara iznad same plaže, tj. pomorskog dobra i kako vlasnik i koncesionar tamo mogu "naplaćivati i vazduh ako to žele".

Dodaju i da im dozvole ne trebaju jer rade na privatnom posjedu pa ko želi da na njihov posjed stavi svoj ručnik moraće i da izdvoji četiri evra.

No, da bi bilo šta naplaćivali, za to moraju imati registrovanu djelatnost, a osim toga moraju izdavati i račune. U tom slučaju, uslugu mogu naplatiti i milion evra, ali bez računa se - ne računa, piše ovaj sajt.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica