Денис Шулић

"Маркети који буду дио друштвено одговорне кампање имаће нула одсто марже на неке производе“

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2023. 21:29

Састанак са домаћим произвођачима, дистрибутерима и представнциима трговачких ланаца одржао је министар трговине и туризма Српске Денис Шулић заједно са предсједником Владе Радованом Вишковићем.

"Са произвођачима је договорено да за један артикл из своје производње не наплаћују никакву маржу него да само покрију трошкове прављења одређеног производа“, рекао је Шулић.

Шулић је даље појаснио да су на састанку добављачи рекли да ће они снизити своје трошкове које узимају за добављање производа од произвођача до маркета.

"А маркети који буду дио друштвено одговорне кампање имаће нула одсто марже на те производе. Тако да ћемо те производе имати по доста нижим цијенама“, рекао је Шулић.

Шулић је нагласио да се кампања наставља те нагласио да је циљ да и остали производи широке потрошње буду доступни по доста нижим цијенама.

"Захваљујем се произвођачма који су се укључили у кампању и оно што је важно рећи -  само трговачки ланци који буду дио друштвено одговорне кампање ће моћи добити производе без марже од наших произвођача који су се пријавили. Сви они који нису дио кампање, произвођачи ће њима наплаћивати стандардну маржу као што је била и до сад. Они који не буду дио кампање неће моћи рачунати на тако јефтине производе“, рекао је Шулић.

Шулић је навео да је активност друштевно одговорене кампање за сада договорена до краја године те да је план да се након тога сједне и види који резултати су постигнути.

Шулић је нагласио да већ имамо десетак маркета који су дио друштвено одговорне кампање.

"Неки маркети који нису били дио кампање данас су се одазвали сатсанку и постали дио кампање. Пет месних индустрија се јавило да ће своје производе ставити на нула постро марже“, навео је Шулић.

Шулић је додао да ће у наредном периоду бити издоговорано да тих пет месних индустрија не ставе исти производ него да то буде пет различитих производа.

"Који су то тачно произтводи у питању знаћемо у наредних седам до десет дана“, рекао је Шулић.

Опширније о овоме погледајте у нашој Теми дана:

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: