Denis Šulić

"Marketi koji budu dio društveno odgovorne kampanje imaće nula odsto marže na neke proizvode“

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2023. 21:29

Sastanak sa domaćim proizvođačima, distributerima i predstavnciima trgovačkih lanaca održao je ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić zajedno sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem.

"Sa proizvođačima je dogovoreno da za jedan artikl iz svoje proizvodnje ne naplaćuju nikakvu maržu nego da samo pokriju troškove pravljenja određenog proizvoda“, rekao je Šulić.

Šulić je dalje pojasnio da su na sastanku dobavljači rekli da će oni sniziti svoje troškove koje uzimaju za dobavljanje proizvoda od proizvođača do marketa.

"A marketi koji budu dio društveno odgovorne kampanje imaće nula odsto marže na te proizvode. Tako da ćemo te proizvode imati po dosta nižim cijenama“, rekao je Šulić.

Šulić je naglasio da se kampanja nastavlja te naglasio da je cilj da i ostali proizvodi široke potrošnje budu dostupni po dosta nižim cijenama.

"Zahvaljujem se proizvođačma koji su se uključili u kampanju i ono što je važno reći -  samo trgovački lanci koji budu dio društveno odgovorne kampanje će moći dobiti proizvode bez marže od naših proizvođača koji su se prijavili. Svi oni koji nisu dio kampanje, proizvođači će njima naplaćivati standardnu maržu kao što je bila i do sad. Oni koji ne budu dio kampanje neće moći računati na tako jeftine proizvode“, rekao je Šulić.

Šulić je naveo da je aktivnost društevno odgovorene kampanje za sada dogovorena do kraja godine te da je plan da se nakon toga sjedne i vidi koji rezultati su postignuti.

Šulić je naglasio da već imamo desetak marketa koji su dio društveno odgovorne kampanje.

"Neki marketi koji nisu bili dio kampanje danas su se odazvali satsanku i postali dio kampanje. Pet mesnih industrija se javilo da će svoje proizvode staviti na nula postro marže“, naveo je Šulić.

Šulić je dodao da će u narednom periodu biti izdogovorano da tih pet mesnih industrija ne stave isti proizvod nego da to bude pet različitih proizvoda.

"Koji su to tačno proiztvodi u pitanju znaćemo u narednih sedam do deset dana“, rekao je Šulić.

Opširnije o ovome pogledajte u našoj Temi dana:

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: