Еlektroprivreda FBiH

Loše vijesti za mnoge građane BiH: Moguće poskupljenje struje

  • Izvor: SRNA
  • 28.05.2024. 11:52

Federalna "Еlektroprivreda" uputila je prijedlog Regulatornoj komisiji za energiju Federacije BiH (FЕRK) za linearno povećanje cijena električne energije za 10 odsto za domaćinstva i 8,1 odsto za ostalu potrošnju, u šta je uključena mrežarina.

Iz ovog preduzeća navode da je to predloženo nakon što je FЕRK odbio prijedlog o posebnom cjenovnom modelu sa tri tarife, koji nije predviđao poskupljenje za najveći dio kupaca - oko 60 odsto.

"Da bi se očuvao integritet energetskog sistema, s obzirom na hitnost situacije, `Еlektroprivreda` smatra nužnim da odmah djeluje kako bi se obezbijedila operativna stabilnost sistema, a time i kontinuirano snabdijevanje električnom energijom svih kupaca", ističu iz ovog preduzeća.

Еpilog velike akcije u Banjaluci: 19 uhapšenih, pogledajte privođenje

Еpilog velike akcije u Banjaluci: 19 uhapšenih, pogledajte privođenje

Generalni direktor "Еlektroprivrede" Sanel Buljubašić rekao je da će, uprkos FЕRK-ovom odbijanju modela sa tri tarife, "Еlektroprivreda" u razgovoru sa Vladom FBiH pronaći najbolja rješenja i načine za subvencionisanje ugroženih kategorija stanovništva.

"Cjenovni model sa tri tarife je bio dobar i održiv prijedlog za sistem snabdijevanja električnom energijom, ali i dobar model za naše građane. I uz povećanje, naši kupci će plaćati najnižu cijenu električne energije u regionu", tvrdi Buljubašić

Iz "Еlektroprivrede" su naveli da su prilikom predlaganja linearnog povećanja cijena vodili računa o trenutnim ekonomskim i tržišnim uslovima, te da je prijedlog usmjeren na postizanje balansa između potrebe za obezbjeđenjem održivosti sistema i pogonske spremnosti postrojenja za proizvodnju električne energije.

Oglasila se PU Banjaluka o akciji ”Еskadron”

Oglasila se PU Banjaluka o akciji ”Еskadron”

"Еlektroprivreda" FBiH električnom energijom snabdijeva više od 800.000 kupaca.

Pratite nas i putem Vibera