Pronašli formulu za uspjeh

"Kosmos" nastavlja sa uspješnim poslovanjem

  • 27.09.2018. 19:12

Banjalučki "Kosmos" danas je sinonim za uspješno poslovanje, poručuju to premijerka i resorni ministar. Željka Cvijanović i Petar Đokić posjetili su Vazduhoplovni zavod i posebno pohvalili odnos uprave i sindikata, što je, kažu, formula za uspjeh. S tim se slaže i direktor.

"Budućnost "Kosmosa" je dobra. Svi finansijski parametri pokazuju uzlaznu putanju. Tako da što se tiče budućnosti, mislim da tu nema nikakvih problema," rekao je Dušan Vještica.

Optimistični su i u Vladi Srpske. Poručuju upravi "Kosmosa", ali i zaposlenima kojih je trenutno oko dvije stotine, da će im biti na raspolaganju. Najavljuju i nova ulaganja

"Kosmos" će sada ići samo u razvoj, ulaganje u nove tehnologije i kadrove, kao i u borbu za nova tržišta," kaže Đokić.

"Izlazi se na nova tržišta, izvozi se u Evropsku uniju, a u okviru BiH sarađuje se sa nekim našim firmama. Mislim da postoji dobra perspektiva. Važno je da se sada ide u dodatno jačanje firme, a nakon toga i u povećanje plata," rekla je Cvijanovićeva.

Ponavljaju da su restrukturanje preduzeća i sklapanje novih ugovora oporavili Kosmos koji je, prije tri godine, bio na ivici stečaja a radnici u štrajku. Teška vremena su iza njih pa se danas mogu pohvaliti i dobrim poslovnim rezultatima -  Vazduhoplovni zavod je u prvom polugodištu ove godine ostvario zaradu od oko 1,4 miliona maraka. 

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина