Београд

Када послодавац у Србији мора да вам повећа плату

  • Извор: Телеграф
  • 30.09.2024. 09:45

"​Инфостуд" је дао детаљан одговор на питање које интересује многе раднике - када послодавац у Србији послодавац мора да вам повећа плату?

"Да ли имате право на повећање плате уколико одређени број година радите код истог послодавца" гласи недоумица које вјероватно мучи велики број запослених.

"Инфостуд" је објавио на свом ТикТок налогу детаљно објаснио кад је послодавац дужан да вам да повишицу.

"Послодавац нема законску обавезу да вам увећа зараду након што одређен број година радите код њега, међутим, једино што га законски обавезује јесте да усклађује плату са законском минималном зарадом. Ако ваша плата из уговора о раду падне испод минималне зараде, која се сваке године повећава, послодавац мора да повећа и вашу зараду да би достигла барем ту минималну зараду", наводи се у објави.

Каква је улога Јединице 8200: Како је Израел тако брзо обезглавио Хезболах

Каква је улога Јединице 8200: Како је Израел тако брзо обезглавио Хезболах

"Инфостуд" наглашава да је кључна ствар да се приликом потписивања уговора о раду договоре добри услове.

"Уколико уговор о раду или општи акт послодавца не садржи неку одредбу која каже да је обавезан да вам касније повећа зараду, он то неће бити дужан, а до повећања ће доћи само ако се сагласите и ви и послодавац. Кад потписујете уговор о раду, договорите што боље услове, договорите бар повећање на нивоу годишње инфлације у држави, како бисте обавезали послодавца да вам са времена на вријеме повећава зараду" наводи се у објави, а преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.