ФБиХ

Јако лоше вијести за новчанике многих грађана БиХ

  • Извор: Агенције
  • 31.07.2024. 10:25

За новчанике многих грађана БиХ од 1. августа стижу лоше вијести.

Наиме, након што је Регулаторна комисија за енергију у ФБиХ (ФЕРК) крајем јуна одобрила приједлог Електропривреде БиХ, цијена електричне енергије ће од 1. августа бити повећана за 10,4 одсто те почиње примјена новог обрачуна.

Грађане највише брине ланчано поскупљење роба и услуга које ће повећање цијене струје изазвати, а из Електропривреде БиХ су најавили да је ово само почетак, јер поскупљење од 10 одсто није довољно да покрије све трошкове и санира губитак који износи 331 милион КМ.

Зашто олимпијци гризу медаље: Обичај нема везе са златом

Зашто олимпијци гризу медаље: Обичај нема везе са златом

Говорећи о поскупљењу струје, директор Електропривреде БиХ Санел Буљубашић казао је на конференцији за медије која је одржана недуго након сједнице ФЕРК-а да је усклађивање цијене енергије неопходно и да је посљедње, прије ове одлуке, покренуто 2011. године, а одлука је донесена 2012. године.

“Ми смо покренули поступак усклађивања са улазним трошковима. Нама су поскупиле услуге транспорта, поскупиле су све друге услуге па и од поште која нам ради услугу принтања рачуна, водне накнаде су нам поскупиле, све што се могло повећати у прошлој години се повећало”, рекао је Буљубашић.

Он је такође казао да очекује да ће за 85 одсто потрошача повећање цијене износити 2,5 КМ по рачуну.

Палио траву па запалио комшији шталу, изгорјела крава

Палио траву па запалио комшији шталу, изгорјела крава

Поскупљење од 7,29 одсто се односи на вртиће, студентске домове студената, вјерске објекте, кухиње хуманитарних организација и купце из категорије остала потрошња.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица