FBiH

Jako loše vijesti za novčanike mnogih građana BiH

  • Izvor: Agencije
  • 31.07.2024. 10:25

Za novčanike mnogih građana BiH od 1. avgusta stižu loše vijesti.

Naime, nakon što je Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FЕRK) krajem juna odobrila prijedlog Еlektroprivrede BiH, cijena električne energije će od 1. avgusta biti povećana za 10,4 odsto te počinje primjena novog obračuna.

Građane najviše brine lančano poskupljenje roba i usluga koje će povećanje cijene struje izazvati, a iz Еlektroprivrede BiH su najavili da je ovo samo početak, jer poskupljenje od 10 odsto nije dovoljno da pokrije sve troškove i sanira gubitak koji iznosi 331 milion KM.

Zašto olimpijci grizu medalje: Običaj nema veze sa zlatom

Zašto olimpijci grizu medalje: Običaj nema veze sa zlatom

Govoreći o poskupljenju struje, direktor Еlektroprivrede BiH Sanel Buljubašić kazao je na konferenciji za medije koja je održana nedugo nakon sjednice FЕRK-a da je usklađivanje cijene energije neophodno i da je posljednje, prije ove odluke, pokrenuto 2011. godine, a odluka je donesena 2012. godine.

“Mi smo pokrenuli postupak usklađivanja sa ulaznim troškovima. Nama su poskupile usluge transporta, poskupile su sve druge usluge pa i od pošte koja nam radi uslugu printanja računa, vodne naknade su nam poskupile, sve što se moglo povećati u prošloj godini se povećalo”, rekao je Buljubašić.

On je takođe kazao da očekuje da će za 85 odsto potrošača povećanje cijene iznositi 2,5 KM po računu.

Palio travu pa zapalio komšiji štalu, izgorjela krava

Palio travu pa zapalio komšiji štalu, izgorjela krava

Poskupljenje od 7,29 odsto se odnosi na vrtiće, studentske domove studenata, vjerske objekte, kuhinje humanitarnih organizacija i kupce iz kategorije ostala potrošnja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Crna Guja (R) (12+)

    ''Crna Guja

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.