Џеј Пи Морган Чејса"

Извршни директор једне од највећих банака: ''Американце чека пакао''

  • 31.05.2024. 14:09

Извршни директор "Џеј Пи Морган Чејса" Џејми Дајмон је упозорио на растуће проблеме у приватном кредитирању због којих би за Американце "могао да настане пакао у отплати кредита", преноси "Политико".

"Џеј Пи Морган" је издвојила више од 10 милијарди долара за приватне кредите и склапала партнерства о заједничком кредитирању. Приватни кредити "тешки" су 1,7 билиона долара, а гиганти, као што је "Аполо глобал менаџмент", преузимају веће послове.

Зашто је извршни директор највеће америчке банке по први пут продао акције?

Зашто је извршни директор највеће америчке банке по први пут продао акције?

Дејмон је изјавио да његова фирма има удио у многим кључним приватним кредитним радњама. Неки у овој индустрији су "бриљантни", додао је, али не сви, а проблеме на тржишту често изазивају они који "нису добри."

Дејмонов опрез долази усред знакова да се спремају невоље. Бивши партнер "Апола" Сачин Кајурија, који сада води породичну канцеларијску фирму "Ахилес менаџмент", недавно је изјавио да се стварају пукотине у директном позајмљивању приватним повјериоцима, јер се новац слива у неке од највећих фондова, укључујући "Блекрок".

Скандал: Морган Стенли преварио ЕЦБ?

Скандал: Морган Стенли преварио ЕЦБ?

"Видио сам неколико ових послова, које је оцијенила Агенција за рејтинг, и морам да признам да су ме њихове оцијене шокирале", рекао је Дејмон. "То подсјећа на хипотеке", додао је он.

У годишњем писму акционарима Дејмон је упозорио да индустрија приватних кредита још није тестирана на "лошим тржиштима", која имају тенденцију да разоткрију "слабости нових производа".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм