Почео 26. јуна

Годишњи ремонт Термоелектране Гацко

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2024. 18:45

У Термоелектрани Гацко у току је редовни годишњи ремонт. Највише се сређују турбо агрегати, димни вентилатори и остали дијелови срца термоелектране.

"Ми смо већ у фази ремонта када смо направили све дефектажне листе, отворили опрему, извршили преглед визуелни, контролу метала и на бази тих дефектажних листи ми смо дефинисали овим послова које имамо да обавимо до краја ремонта“, рекао је руководилац Термоелектране Гацко Драган Пушара.

Одрађује се све што је потребно да би блок радио стабилно. Овај ремонт је битан за даљи рад а битно је и да се што прије заврши јер је струја у овим врелим данима пријеко потребна. Ремонтне активности прате челници ЕРС-а али и гатачког гиганта.

"Директно ће се на погонску спремност одразити квалитет изведених радова у ремонту и јако је важно како буду изведени радови у ремонту. Прошлих година смо имали савим добру погонску спремност ТЕ“, каже директор РиТЕ Гацко Максим Скоко.

"Квалитет ремонта значи у више фактора, ево податак да је у првих шест мјесеци ТЕ ГАЦКО имала неких 11-12 непланираних испада са мреже говори колико је овај ремонт био потребан и колико се надамо да ће једном квалитетним ремонтом тај број испада да се смањи како би имали бољу поузданост, бољу искористивост како би морали што мање енергије да увозимо да бисмо имали сигурно снабдијевање наших купаца“, каже извршни директор за техничке послове у ЕРС-у Иван Копривица.

Ремонт је почео 26. јуна a план је да траје 55 дана. Већину радова ради домаћа радна снага. 

Ремонт гатачкe термоелектране добро је испланиран и за сада је све по плану. Надлежни очекују да ће се завршити и прије рока. Гатачка терма на мрежи би могла бити почетком августа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.