Počeo 26. juna

Godišnji remont Termoelektrane Gacko

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2024. 18:45

U Termoelektrani Gacko u toku je redovni godišnji remont. Najviše se sređuju turbo agregati, dimni ventilatori i ostali dijelovi srca termoelektrane.

"Mi smo već u fazi remonta kada smo napravili sve defektažne liste, otvorili opremu, izvršili pregled vizuelni, kontrolu metala i na bazi tih defektažnih listi mi smo definisali ovim poslova koje imamo da obavimo do kraja remonta“, rekao je rukovodilac Termoelektrane Gacko Dragan Pušara.

Odrađuje se sve što je potrebno da bi blok radio stabilno. Ovaj remont je bitan za dalji rad a bitno je i da se što prije završi jer je struja u ovim vrelim danima prijeko potrebna. Remontne aktivnosti prate čelnici ЕRS-a ali i gatačkog giganta.

"Direktno će se na pogonsku spremnost odraziti kvalitet izvedenih radova u remontu i jako je važno kako budu izvedeni radovi u remontu. Prošlih godina smo imali savim dobru pogonsku spremnost TЕ“, kaže direktor RiTЕ Gacko Maksim Skoko.

"Kvalitet remonta znači u više faktora, evo podatak da je u prvih šest mjeseci TЕ GACKO imala nekih 11-12 neplaniranih ispada sa mreže govori koliko je ovaj remont bio potreban i koliko se nadamo da će jednom kvalitetnim remontom taj broj ispada da se smanji kako bi imali bolju pouzdanost, bolju iskoristivost kako bi morali što manje energije da uvozimo da bismo imali sigurno snabdijevanje naših kupaca“, kaže izvršni direktor za tehničke poslove u ЕRS-u Ivan Koprivica.

Remont je počeo 26. juna a plan je da traje 55 dana. Većinu radova radi domaća radna snaga. 

Remont gatačke termoelektrane dobro je isplaniran i za sada je sve po planu. Nadležni očekuju da će se završiti i prije roka. Gatačka terma na mreži bi mogla biti početkom avgusta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.