Власти најавиле

Ево гдје се гради највећи аеродром на свијету

  • 29.04.2024. 11:45

Власти Дубаија најавиле су изградњу новог путничког терминала на аеродрому Ал Мактум, за који се очекује да ће постати "највећи аеродром на свијету", а вриједност изградње биће 34,8 милијарди долара.

"Одобрили смо планове за нови путнички терминал на међународном аеродрому Ал Мактум и почетак реализације пројекта вриједног око 34,85 милијарди долара", написао је на Твитеру (платформи X) лидер Дубаија и премијер Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) шеик Мухамед бин Рашед Ал Мактум.

Сателитски снимци катастрофе у Дубаију: Погледајте хаос из свемира

Сателитски снимци катастрофе у Дубаију: Погледајте хаос из свемира

Према његовим ријечима, кад буде изграђен терминал, аеродром ће бити "највећи на свијету" са капацитетом од 260 милиона путника годишње.

Званичник је рекао да ће тај нови аеродром бити пет пута већи од међународног аеродрома у Дубаију, једног од најпрометнијих у свијету.

Прва фаза пројекта биће завршена у року од 10 година и тада ће нови аеродром "прихватати 150 милиона путника годишње".

Откривено шта је узрок епских поплава у Дубаију: Два дана прије катаклизме урадили су ово

Откривено шта је узрок епских поплава у Дубаију: Два дана прије катаклизме урадили су ово

Смјештен на периферији Дубаија, аеродром Ал Мактум од 2010. године прима мали дио ваздушног саобраћаја богатог заливског емирата.

Тај аеродром би требало да преузме путнике са међународног аеродрома Дубаи, чији је максимални капацитет 120 милиона путника, а чија локација у центру града спречава његово ширење.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: