Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske

Đokić: Na zajedničkoj sjednici vlada potrebno govoriti o izgradnji HE Buk Bijela

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2023. 14:56

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić očekuje da će na predstojećoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije biti riječi o zajedničkom projektu izgradnje Hidroelektrane Buk Bijela.

Đokić je rekao da je izgradnja Hidroelektrane Buk Bijela, koja je zajednički projekat elektroprivreda Republike Srpske i Srbije, važno pitanje o kojem je potrebno govoriti.

- U toku je njena izgradnja, ali treba savladati prepreke koje nam se stalno postavljaju kada god treba da realizujemo neku zajedničku aktivnost sa Srbijom - istakao je Đokić.

On je ukazao da održavanje zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije ima veliki značaj u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

Mazalica: Crnadak već pozivao međunarodnu zajednicu da djeluje protiv vlasti u Srpskoj

Mazalica: Crnadak već pozivao međunarodnu zajednicu da djeluje protiv vlasti u Srpskoj

- Ima mnoštvo pitanja koja su na tim zajedničkim sjednicama riješena vrlo uspješno. U međuvremenu vjerovatno ima i novih pitanja koja treba razmotriti i naći rješenja - rekao je Đokić za Srnu.

On je istakao da će zajednička sjednica biti prilika da se Republika Srpska zahvali Srbiji na svesrdnoj pomoći i za podršku u nastojanjima da očuva stabilnost u regionu i doprinese razvoju Srpske i BiH.

Đokić je rekao da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti zajedničko obilježavanje 28 godina od stradanja i progona Srba iz Hrvatske u zločinačkoj akciji "Oluja", koje će ove godine biti organizovano na području Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм