Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske

Đokić: Na zajedničkoj sjednici vlada potrebno govoriti o izgradnji HE Buk Bijela

  • Izvor: SRNA
  • 27.07.2023. 14:56

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić očekuje da će na predstojećoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije biti riječi o zajedničkom projektu izgradnje Hidroelektrane Buk Bijela.

Đokić je rekao da je izgradnja Hidroelektrane Buk Bijela, koja je zajednički projekat elektroprivreda Republike Srpske i Srbije, važno pitanje o kojem je potrebno govoriti.

- U toku je njena izgradnja, ali treba savladati prepreke koje nam se stalno postavljaju kada god treba da realizujemo neku zajedničku aktivnost sa Srbijom - istakao je Đokić.

On je ukazao da održavanje zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije ima veliki značaj u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

Mazalica: Crnadak već pozivao međunarodnu zajednicu da djeluje protiv vlasti u Srpskoj

Mazalica: Crnadak već pozivao međunarodnu zajednicu da djeluje protiv vlasti u Srpskoj

- Ima mnoštvo pitanja koja su na tim zajedničkim sjednicama riješena vrlo uspješno. U međuvremenu vjerovatno ima i novih pitanja koja treba razmotriti i naći rješenja - rekao je Đokić za Srnu.

On je istakao da će zajednička sjednica biti prilika da se Republika Srpska zahvali Srbiji na svesrdnoj pomoći i za podršku u nastojanjima da očuva stabilnost u regionu i doprinese razvoju Srpske i BiH.

Đokić je rekao da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti zajedničko obilježavanje 28 godina od stradanja i progona Srba iz Hrvatske u zločinačkoj akciji "Oluja", koje će ove godine biti organizovano na području Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)