Ресорни министар

Ђокић: Енергетска политика усмјерена на гасификацију

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 18:27

Ресорни министар Петар Ђокић рекао је да је енергетска политика Републике Српске усмјерена на гасификацију Српске и наставиће реформу гасног сектора, након што је са предсједником Српске Милорадом Додиком данас у Источном Сарајеву пустио у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа "Топлана-ИНС".

"Увјерен сам да је гас енергент будућности и да треба да се повежемо на гасне системе у региону како бисмо осигурали довољне количине гаса за будућа времена", рекао је Ђокић. 

Додик и Ђокић пустили у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа

Додик и Ђокић пустили у рад реконструисану и гасификовану котловницу предузећа "Топлана-ИНС"

Он је оцијенио значајним то што су пројектом реструктурисања "Сарајево-гаса" створени предуслови да се реализује овај пројекат.

Ђокић је истакао да ће Република Српска имати сигурну будућност која ће бити обиљежена употребом гаса у много већој количини него што је тренутно и да треба наставити сарадњу са онима који тај гас могу да доставе у БиХ по најповољнијим условима.

Он је нагласио да је гас енергент који треба да се користи за загријавање стамбених и пословних простора, те подсјетио на повољно снабдијевање гасом Српске из Русије, захваљујући напорима предсједника Републике Милорада Додика и његових сарадника, док се у Федерацији БиХ супротстављају идеји те сарадње.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм