Resorni ministar

Đokić: Еnergetska politika usmjerena na gasifikaciju

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2023. 18:27

Resorni ministar Petar Đokić rekao je da je energetska politika Republike Srpske usmjerena na gasifikaciju Srpske i nastaviće reformu gasnog sektora, nakon što je sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom danas u Istočnom Sarajevu pustio u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća "Toplana-INS".

"Uvjeren sam da je gas energent budućnosti i da treba da se povežemo na gasne sisteme u regionu kako bismo osigurali dovoljne količine gasa za buduća vremena", rekao je Đokić. 

Dodik i Đokić pustili u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća

Dodik i Đokić pustili u rad rekonstruisanu i gasifikovanu kotlovnicu preduzeća "Toplana-INS"

On je ocijenio značajnim to što su projektom restrukturisanja "Sarajevo-gasa" stvoreni preduslovi da se realizuje ovaj projekat.

Đokić je istakao da će Republika Srpska imati sigurnu budućnost koja će biti obilježena upotrebom gasa u mnogo većoj količini nego što je trenutno i da treba nastaviti saradnju sa onima koji taj gas mogu da dostave u BiH po najpovoljnijim uslovima.

On je naglasio da je gas energent koji treba da se koristi za zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora, te podsjetio na povoljno snabdijevanje gasom Srpske iz Rusije, zahvaljujući naporima predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovih saradnika, dok se u Federaciji BiH suprotstavljaju ideji te saradnje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)