Сташа Кошарац

"Док Додик обезбјеђује јефтинији гас за Сарајево, тај град опструише проширења болнице у Бањалуци“

  • Извор: АТВ
  • 12.10.2023. 16:42

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац поручио је да је од изузетног значаја да се заврши пројекат изградње нове источне интерконекције.

"Ријеч је о кључном пројекту за развој гасне мреже у Републици Српској и ФБиХ, од којег ће сви грађани и привредни субјекти у Српској и ФБиХ имати користи“, поручио је Кошарац након другог дана Међународног форума "Руска енергетска седмица" у Москви.

Кошарац је нагласио да је важно заговарати редовну испоруку гаса Српској и ФБиХ. 

Вишковић: Шмит да не подрива суверенитет БиХ и да се врати одакле је дошао

Вишковић: Шмит да не подрива суверенитет БиХ и да се врати одакле је дошао

"У том смислу, захвални смо Русији на сензибилитету који је исказала, а што је резултат добрих односа предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Руске Федерације Владимира Путина“, навео је Кошарац у објави на друштвеној мрежи "Инстаграм“.

Но, напомиње Кошарац, док предсједник Српске обезбјеђује јефтинији гас за Сарајево, Сарајево опструише и оспорава могућност проширења болнице у Бањалуци.

СЗО упозорава: Европа постаје континент старих људи

СЗО упозорава: Европа постаје континент старих људи

Кошарац је додао да је данас на маргинама форума разговарао и са министром енергетике Азербејџана о другим енергетским пројектима гдје би Азербејџан могао бити инвеститор.

"Нама је важно да обезбиједимо што више интерконекција. Нажалост, сарајевски политички медиокритети оспоравају источну гасну интерконекцију. Република Српска никада није оспоравала пројекте у ФБиХ, укључујући јужну интерконекцију. Ми смо за фер политику и нећемо дозволити да Сарајево блокира развој енергетског потенцијала Српске“, закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера