Staša Košarac

"Dok Dodik obezbjeđuje jeftiniji gas za Sarajevo, taj grad opstruiše proširenja bolnice u Banjaluci“

  • Izvor: ATV
  • 12.10.2023. 16:42

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac poručio je da je od izuzetnog značaja da se završi projekat izgradnje nove istočne interkonekcije.

"Riječ je o ključnom projektu za razvoj gasne mreže u Republici Srpskoj i FBiH, od kojeg će svi građani i privredni subjekti u Srpskoj i FBiH imati koristi“, poručio je Košarac nakon drugog dana Međunarodnog foruma "Ruska energetska sedmica" u Moskvi.

Košarac je naglasio da je važno zagovarati redovnu isporuku gasa Srpskoj i FBiH. 

Višković: Šmit da ne podriva suverenitet BiH i da se vrati odakle je došao

Višković: Šmit da ne podriva suverenitet BiH i da se vrati odakle je došao

"U tom smislu, zahvalni smo Rusiji na senzibilitetu koji je iskazala, a što je rezultat dobrih odnosa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina“, naveo je Košarac u objavi na društvenoj mreži "Instagram“.

No, napominje Košarac, dok predsjednik Srpske obezbjeđuje jeftiniji gas za Sarajevo, Sarajevo opstruiše i osporava mogućnost proširenja bolnice u Banjaluci.

SZO upozorava: Еvropa postaje kontinent starih ljudi

SZO upozorava: Еvropa postaje kontinent starih ljudi

Košarac je dodao da je danas na marginama foruma razgovarao i sa ministrom energetike Azerbejdžana o drugim energetskim projektima gdje bi Azerbejdžan mogao biti investitor.

"Nama je važno da obezbijedimo što više interkonekcija. Nažalost, sarajevski politički mediokriteti osporavaju istočnu gasnu interkonekciju. Republika Srpska nikada nije osporavala projekte u FBiH, uključujući južnu interkonekciju. Mi smo za fer politiku i nećemo dozvoliti da Sarajevo blokira razvoj energetskog potencijala Srpske“, zaključio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: