Predsjednik Republike

Dodik: Vodi se hibridni rat protiv Srpske, netačne tvrdnje o finansijskim problemima

  • 23.07.2024. 12:50

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da o vođenju permanentnog hibridnog rata protiv Srpske govore posljednje i apsolutno netačne tvrdnje stranih faktora, pogotovo američke Ambasade u BiH, da je Srpska navodno pred finansijskom propašću i da će bankrotirati.

Dodik je rekao da se u tom pogledu Srpskoj definitivno nastoji nanijeti šteta neprekidnim slanjem javnih poruka o njenom navodnom negativnom finansijskom položaju, istakavši da su takvi i slični potezi američke Ambasade, koja nastoji da tobože postane "knjigovođa", prizemni, pa i smiješni.

Dodik: Svijet je u neredu, ali očuvali smo važnost Republike Srpske

Dodik: Svijet je u neredu, ali očuvali smo važnost Republike Srpske

"Sve to je apsolutna laž. Srpska je danas najmanje zadužena u okruženju i mi smo na primjer ove godine iz vlastitih izvora vratili 250 miliona KM više čime smo smanjili zaduženost sa 34 na 32 odsto", rekao je Dodik za RTRS.

On je ponovio da Srpska ima novac u inostranstvu, ali da ga pod pritiskom američkih faktora, nažalost, ne može transferovati jer je američka Ambasada zaprijetila bankama u Srpskoj da će biti ozbiljno kažnjene ako to budu radili za Vladu Srpske.

Dodik: Nemamo problem sa Amerikom već pojedincima koji žele da unište srpski identitet

Dodik: Nemamo problem sa Amerikom već pojedincima koji žele da unište srpski identitet

On je rekao da i mnoge firme u Srpskoj zbog takvih neopravdanih poteza stranih faktora, usmjerenih prema Srpskoj, pa i njegovoj porodici, imaju probleme.

"Ponoviću, primitivna je i lažna ta priča američke Ambasade da će Srpska bankrotirati i propasti. Ta politika je neodrživa", zaključio je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)