Састанак

Додик са Миловићем: Стање у Термоелектрани мора да буде јасно грађанима

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2024. 13:35

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас са предсједником Општинског одбора СНСД-а Гацко Срђаном Миловићем о стању у општини Гацко и стању у електроенергетском систему.

"Истакао сам значај ове општине за Републику Српску и жељу за даљим просперитетом. Општини Гацко желим да има стабилан и несумњив развој и с тим у вези је ситуација око Термоeлектране. Стање у Термоелектрани мора да буде јасно свим грађанима општине Гацко", навео је предсједник Српске Милорад Додик у објави на друштвеној мрежи Икс.

Додик је додао да очекује од руководства Термоелектране да на активан начин рјешава проблеме.

"Јасно ми је да радници имају одређене проблеме, али разлоге за њих треба тражити у управи и руководству. Ја сам увијек на страни радника! Неприхватљиво је да се не врше плаћања доприноса и поред чињенице да је матично предузеће Требињe извршило претплату својих обавеза, и матично предузеће извршило је претплату за испоручену електричну енергију коју Термоелектрана није испоручила. Неприхватљиво је да постоје проблеми с радницима и тражим да руководство то промптно ријеши", навео је Додик.

Пратите нас и путем Вибера