Рим

Цијена још једне намирнице иде у небо

 • Извор: Агенције
 • 12.03.2024. 15:22

Посљедњих година све више намирница ненормално поскупљује, а сада постоје најаве да ће цијена још једне отићи у небо.

Банане ће постајати све скупље како глобална температура буде расла усљед климатских промјена, речено је данас на Свјетском форуму о бананама у Риму.

Форум је организован како би се стручњаци позабавили проблемима с којима се суочавају узгајивачи овог воћа, чије несташице се осјећају у Великој Британији, преноси "Би Би Си".

Снабдијевање бананама може да се носи с краткорочним временским непогодама, али експерти упозоравају на растуће претње од глобалног загријавања и болести које се због њега брже шире.


Још једна европска земља одлучна: Нећемо слати војску у Украјину!

Још једна европска земља одлучна: Нећемо слати војску у Украјину!

Како је речено, највише главобоља задаје гљивична инфекција банана која се премјестила из Аустралије и Азије у Африку и Јужну Америку, а која се највише шири поплавама и кроз јаке вјетрове.

"Ако не буде великог повећања снабдијевања, предвиђам да ће цијене банана остати релативно високе у долазећим годинама", рекао је економиста Свјетског форума о бананама Паскал Лиу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)