Компаније Kaletex и ingram појачале своје капацитете

Bingo Group отворио два нова производна погона у једном дану

  • 06.06.2024. 14:30

У импресивном подвигу Bingo Group, највећа пословна групација у Босни и Херцеговини, данас је свечано отворила два нова производна погона, оба на подручју Тузланског кантона. Инвестицијама укупне вриједности од 15 милиона КМ унапријеђени су процеси у компанији за производњу текстила Kaletex Kalesija, те компанији Ingram Сребреник која се бави производњом бетона. Овај потез додатно учвршћује Bingo Group на позицији лидера у улагањима у раст и развој домаће привреде.

"Данашње свечано отворење нових погона потврђује нашу улогу највећег инвеститора у развоју домаће привреде. Нови производни погон компаније Kaletex простире се на више од 1.600 м², док је 10 милиона КМ инвестирано у Ingram, односно нову бетонару и пратећу опрему. Стратешким ширењем пословања и аквизицијама у протеклих 30 година, Бинго је ревитализирао многобројна постројења широм БиХ, спасивши хиљаде радних мјеста и осигуравајући стабилан раст и развој компанија. Поред улагања у технологију и опрему, те реновирања продајних објеката, унаприједили смо услове рада за наше упосленике, који су стуб Бинго групације" изјавила је Љиљана Куносић, директор Bingo Group.

Инвестиција у вриједности од 5 милиона КМ у нову производну халу омогућила је компанији Kaletex, да унаприједи и прошири своју производњу те осигура квалитетније услове рада за упосленике. Нови капацитети укључују и прелазак са lohn послова на производњу радне опреме и осталих текстилних производа. Од када је Kaletex постао дио групације 2018. године, производња је значајно унапријеђена, а асортиман производа проширен. Тренутно ова компанија запошљава 70 радника, а планирано је даљње повећање капацитета и броја запослених, као и увођење нове фазе производње - везионице.

Ingram Сребреник, једна од 11 производних компанија у саставу Bingo Group која сада запошљава 200 радника, завршила је инвестицију од 10 милиона КМ усмјерену ка модернизацији фабрике. Уз новоотворени погон, бетонару и погонску пратећу опрему, додатно је започета изградња новог објекта и набавка потпуно аутоматизоване линије за производњу бетонске галантерије. Висококвалитетни производи Ingrama тражени су у Србији и Хрватској, а извоз компаније је у сталном порасту. Након отворења овог погона, планира се улагање у нову еколошку производну линију за хидратисање креча, чија се реализација очекује крајем 2024. године.

Данашњим отворењем два нова погона, Bingo Group још једном показује своју посвећеност инвестицијама које доносе нову вриједност босанскохерцеговачкој економији и друштву.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм