Дуги Рат

Бх. град продаје луксузно одмаралиште у Хрватској - цијена ситница

  • Извор: Агенције
  • 15.07.2024. 19:41

Град Зеница објавио је међународни јавни позив за исказивање интереса за куповину комплекса/некретнина бившег Зеничког одмаралишта у мјесту Дуће, Општина Дуги Рат у Хрватској.

Ове некретнине чине јединствени комплекс. Саставни дијелови некретнина су земљишне парцеле, изграђени објекти и комплетна инфраструктура која је у власништву Града Зеница и за који се исказује интерес за куповину “у виђеном фактичком стању”.

Комплекс бившег одмаралишта се налази око 3 километра од града Омиша, уз државни пут Д8 (Јадранска магистрала), на дионици Омиш – Сплит.

Апокалиптичан снимак: Торнадо похарао село у Србији

Апокалиптичан снимак: Торнадо похарао село у Србији

Цијена продаје не може бити нижа од 10,2 милиона КМ, извјештава "БизнисИнфо.ба".

Крајњи рок за предају понуда је 16. август до 13 сати. Јавно отварање свих правовремено достављених понуда обавиће се у Сали за састанке Кабинета Градоначелника истог дана у 14 сати.

Иначе, Република Хрватска је путем својих судова и припадајућих земљишних одјељења, у земљишним књигама ставила административну забрану располагања и оптерећења комплекса одмаралишта у мјесту Дуће, то јест забрану продаје, замјену, даровање, пренос права кориштења и располагања, давања у закуп и привремену употребу, оснивање хипотеке и слично.

Забрана располагања некретнином је уписана од стране Државног тужилаштва у Сплиту, противно Закону о власништву и другим стварним правима из 1996. године (Народне новине РХ 91/96), као и Уредби из 1996. године.

Законски заступници Града Зеница спроводе одговарајуће поступке пред надлежним органима Хрватске у сврху брисања административне забране располагања.

Дјечак (6) из Србије повријеђен у Грчкој: Драма у воденом парку

Дјечак (6) из Србије повријеђен у Грчкој: Драма у воденом парку

Са изабраним понуђачем ће бити потписан предуговор о куповини комплекса/некретнина бившег одмаралишта у мјесту Дуће, а након брисања административне забране и коначан купопродајни уговор.

Иначе, мјесто Дуће познато је по чистоћи и љепоти мора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: