Dugi Rat

Bh. grad prodaje luksuzno odmaralište u Hrvatskoj - cijena sitnica

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 19:41

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, Opština Dugi Rat u Hrvatskoj.

Ove nekretnine čine jedinstveni kompleks. Sastavni dijelovi nekretnina su zemljišne parcele, izgrađeni objekti i kompletna infrastruktura koja je u vlasništvu Grada Zenica i za koji se iskazuje interes za kupovinu “u viđenom faktičkom stanju”.

Kompleks bivšeg odmarališta se nalazi oko 3 kilometra od grada Omiša, uz državni put D8 (Jadranska magistrala), na dionici Omiš – Split.

Apokaliptičan snimak: Tornado poharao selo u Srbiji

Apokaliptičan snimak: Tornado poharao selo u Srbiji

Cijena prodaje ne može biti niža od 10,2 miliona KM, izvještava "BiznisInfo.ba".

Krajnji rok za predaju ponuda je 16. avgust do 13 sati. Javno otvaranje svih pravovremeno dostavljenih ponuda obaviće se u Sali za sastanke Kabineta Gradonačelnika istog dana u 14 sati.

Inače, Republika Hrvatska je putem svojih sudova i pripadajućih zemljišnih odjeljenja, u zemljišnim knjigama stavila administrativnu zabranu raspolaganja i opterećenja kompleksa odmarališta u mjestu Duće, to jest zabranu prodaje, zamjenu, darovanje, prenos prava korištenja i raspolaganja, davanja u zakup i privremenu upotrebu, osnivanje hipoteke i slično.

Zabrana raspolaganja nekretninom je upisana od strane Državnog tužilaštva u Splitu, protivno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima iz 1996. godine (Narodne novine RH 91/96), kao i Uredbi iz 1996. godine.

Zakonski zastupnici Grada Zenica sprovode odgovarajuće postupke pred nadležnim organima Hrvatske u svrhu brisanja administrativne zabrane raspolaganja.

Dječak (6) iz Srbije povrijeđen u Grčkoj: Drama u vodenom parku

Dječak (6) iz Srbije povrijeđen u Grčkoj: Drama u vodenom parku

Sa izabranim ponuđačem će biti potpisan predugovor o kupovini kompleksa/nekretnina bivšeg odmarališta u mjestu Duće, a nakon brisanja administrativne zabrane i konačan kupoprodajni ugovor.

Inače, mjesto Duće poznato je po čistoći i ljepoti mora.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.