Још један политички атак

Америчка амбасада износи неистине: Српска неће банкротирати, буџет остаје стабилан

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2024. 19:05

Плате, пензије, као и социјална давања редовна су и стабилна, а ликвидност се у Републици Српској одржава упркос бројним притисцима запада. Потврдила је то и ресорни министар Зора Видовић.

Српска неће банкротирати, а њен буџет остаје стабилан. Јасно је свима да овакав третман и изношење бројних неистина од стране америчке амбасаде у БиХ излази ван свих дипломатских и социјалних оквира.  

"Није ми познато да је и у једној земљи било која амбасада коментарисала било какву тему на један такав начин. Апсолутно је непримјерено да се неко са тим бави с једне стране, али с друге стране као економиста, ја бих позвао оне који о томе пишу да погледају колики су коефицијенти задужености САД, а колики је коефицијент дуга када је у питању сама Република Српска", каже Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ.

Задирање у било чији буџет је крајње непристојно поготово с намјером коју је Америчка амбасада имала према Српској, кажу економисти за АТВ. 

"Тако нешто се може десити само ако једна страна другу заиста врло, врло много потцјењује. Дакле шта се жељело постићи тим саопштењем односно том врстом анализе ми можемо само слутити. Ја сам неко ко се бави финансијама и шта значи рећи да такво нешто није тачно? Мало је рећи да није тачно", каже Горан Радивојац, економиста.

Република Српска ове године мање је задужена него прије двије, потврђује и Фискални савјет Републике Српске. А циљ изношења нетачних навода Амбасаде САД-а је само још један политички атак на Српску.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм