Još jedan politički atak

Američka ambasada iznosi neistine: Srpska neće bankrotirati, budžet ostaje stabilan

  • Izvor: ATV
  • 20.07.2024. 19:05

Plate, penzije, kao i socijalna davanja redovna su i stabilna, a likvidnost se u Republici Srpskoj održava uprkos brojnim pritiscima zapada. Potvrdila je to i resorni ministar Zora Vidović.

Srpska neće bankrotirati, a njen budžet ostaje stabilan. Jasno je svima da ovakav tretman i iznošenje brojnih neistina od strane američke ambasade u BiH izlazi van svih diplomatskih i socijalnih okvira.  

"Nije mi poznato da je i u jednoj zemlji bilo koja ambasada komentarisala bilo kakvu temu na jedan takav način. Apsolutno je neprimjereno da se neko sa tim bavi s jedne strane, ali s druge strane kao ekonomista, ja bih pozvao one koji o tome pišu da pogledaju koliki su koeficijenti zaduženosti SAD, a koliki je koeficijent duga kada je u pitanju sama Republika Srpska", kaže Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH.

Zadiranje u bilo čiji budžet je krajnje nepristojno pogotovo s namjerom koju je Američka ambasada imala prema Srpskoj, kažu ekonomisti za ATV. 

"Tako nešto se može desiti samo ako jedna strana drugu zaista vrlo, vrlo mnogo potcjenjuje. Dakle šta se željelo postići tim saopštenjem odnosno tom vrstom analize mi možemo samo slutiti. Ja sam neko ko se bavi finansijama i šta znači reći da takvo nešto nije tačno? Malo je reći da nije tačno", kaže Goran Radivojac, ekonomista.

Republika Srpska ove godine manje je zadužena nego prije dvije, potvrđuje i Fiskalni savjet Republike Srpske. A cilj iznošenja netačnih navoda Ambasade SAD-a je samo još jedan politički atak na Srpsku.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film

  • 00:55 Noćni program

    Noćni program