Требиње

Златна медаља за Грозду мушкат Вукоје

  • Извор: АТВ
  • 05.06.2024. 19:47

Грозда мушкат, сортна воћна ракија из Подрума Вукоје 1982 из Требиња, освојила је златну медаљу на управо завршеном "International Wine and Spirits Competition“ (IWSC) оцјењивању у Лондону.

Са  освојених 98 поена (од могућих 100) ова природна ракија из Подрума Вукоје 1982 сврстана је у сам врх дестилата који су се појавили на овом најугледнијем међународном оцјењивању дестилата и јаких алкохолних пића.

Чланови Оцјењивачке комисије овогодишњег IWSC били су угледни свјетски оцјењивачи дестилата и јаких алкохолних пића као што је Џоел Харисон, Натаниел Ганапати, Масимо Серпелони и Матиас Лобет. 

Они су Грозду мушкат, сортну воћну ракију из Подрума Вукоје 1982,  описали сљедећим ријечима:

"Свијетла и свјежа са аромама грожђа које еволуирају у цвјетне и биљне ноте одржавајући дуг окус на непцу. Предивно избалансирана изражава сложеност и велику дубину. Завршава се слаткоћом црвеног воћа".

Овај бисер Подрума Вукоје 1982 настаје дестилацијом кљука грожђа у савременим казанима са ректификационим колонама, а производи се од мушкат хамбурга и мушката жутог са локалитета Засад поље. Иначе, грожђе са овог локалитета је, почетком претходне године, дало и вино, Селекција бијела Вукоје, које је уврштено међу 100 најбољих вина у 2023. по лондонском винском часопису "Декантер“.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм