Trebinje

Zlatna medalja za Grozdu muškat Vukoje

  • Izvor: ATV
  • 05.06.2024. 19:47

Grozda muškat, sortna voćna rakija iz Podruma Vukoje 1982 iz Trebinja, osvojila je zlatnu medalju na upravo završenom "International Wine and Spirits Competition“ (IWSC) ocjenjivanju u Londonu.

Sa  osvojenih 98 poena (od mogućih 100) ova prirodna rakija iz Podruma Vukoje 1982 svrstana je u sam vrh destilata koji su se pojavili na ovom najuglednijem međunarodnom ocjenjivanju destilata i jakih alkoholnih pića.

Članovi Ocjenjivačke komisije ovogodišnjeg IWSC bili su ugledni svjetski ocjenjivači destilata i jakih alkoholnih pića kao što je Džoel Harison, Nataniel Ganapati, Masimo Serpeloni i Matias Lobet. 

Oni su Grozdu muškat, sortnu voćnu rakiju iz Podruma Vukoje 1982,  opisali sljedećim riječima:

"Svijetla i svježa sa aromama grožđa koje evoluiraju u cvjetne i biljne note održavajući dug okus na nepcu. Predivno izbalansirana izražava složenost i veliku dubinu. Završava se slatkoćom crvenog voća".

Ovaj biser Podruma Vukoje 1982 nastaje destilacijom kljuka grožđa u savremenim kazanima sa rektifikacionim kolonama, a proizvodi se od muškat hamburga i muškata žutog sa lokaliteta Zasad polje. Inače, grožđe sa ovog lokaliteta je, početkom prethodne godine, dalo i vino, Selekcija bijela Vukoje, koje je uvršteno među 100 najboljih vina u 2023. po londonskom vinskom časopisu "Dekanter“.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: