Вјежба

Вучинић се обрушио на Хеликоптерски сервис, они му поручили: Лажни наводи о летовима!

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2023. 19:17

Још једним у низу навода посланик Клуба за правду и ред обрушио се на рад Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Без икакве провјере, иако је веома једноставна, Ђорђе Вучинић тврдиo je да је Хеликоптерски сервис 3. и 4. октобра обављао наводна геолошка истраживања над Приједором за шта није надлежан.

Све то ће, каже, чак и његов скупштински колега Небојша Вукановић објавити на свом порталу. 

"ЛЕОНАРДОАВ109КОАЛА регистарске ознаке Е7ПЦИ. Ето провјерите ако ја лажем видјећемо да ли лаже слика и скриншот и невјероватно је да се хеликоптер МУП-а Републике Српске и Хеликоптерског сервиса Републике Српске користи да би се надгледао терен да би неко правио руднике", рекао је Вучинић.

Жалосно је и што један посланик, говорећи у име народа, не зна да је Хеликоптерски сервис Републике Српске први који интервенише у случају авионске несрећа на подручју Републике Српске, али  и другог ентитета и трага за преживјелима, каже директор Хеликоптерског сервиса. Још горе је, поручује Бобан Кустурић, што такве лажи чује од једног Требињца који заборавља да је Хеликоптерски сервис највише медицинских интервенција и гашења пожара обавио управо у том граду и Херцеговини. 

"Ради се о летовима који јесу извршени та два дана на простору Приједора у координацији са спасилачким координационим центром из БХАНСЕ. Хеликоптерски сервис је у служби трагања и спашавања у задње двије године и ми сваких шест мјесеци отприлике радимо вјежбе, значи ово нису први пут у координацији с њима", рекао је Кустурић.

Лет је најављен и обављен у координацији са Спасилачким координационим центром БиХ, потврђено је АТВ-у директно из Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ. 

"Можемо потврдити да је Хеликоптерски сервис Републике Српске у сарадњи са Спасилачко-координацијским центром БиХ Бањалука из састава Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ у наведеном периоду летио на подручју Приједора у сврху вјежбе потраге и спасавања за случајеве авионске несреће у БиХ. Наведени летови обављени су на темељу споразума који су закључци Дирекција за цивилно ваздухопловство и Хеликоптерски сервис Републике Српске", речено је из БХАНСА-е.

Споразум о сарадњи у области трагања и спасавања у случају ваздухопловне несреће на територији БиХ Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ и Хеликоптерски сервис Републике Српске потписали су још 2021. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.