Одржана сједница

Влада субвенционише каматне стопе на стамбене кредите за младе

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2024. 13:46

Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о реализацији Посебног програма субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове у Републици Српској у 2023. години.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 5487, саопштено је из Владе Републике Српске након одржане 62. сједнице.

Од почетка реализације овог програма, закључно са 2023. годином за ове намјене издвојено је око 19.500.000 КМ, подсјећају из Владе.

„Програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове обухвата субвенционисање стамбених кредита добијених под повољнијим условима и младим људима помаже да ријеше стамбено питање, као приоритетно питање у наставку њихових живота, оснивање и развој здраве породице, као и повећање наталитета и останак младих у Републици Српској“, кажу у Влади.

У Бањалуци ће се завијорити застава Русије

У Бањалуци ће се завијорити застава Русије

Напомињу да су у оквиру овог програма одобрене субвенције свим корисницима који су испуњавали основне услове а то су да имају пребивалиште у Републици Српској, да имају до 35 година старости у моменту подизања кредита и да је кредит подигнут из кредитних средстава ИРБ-а преко једне од комерцијалних банака у Републици Српској.

Такође, Влада је дала сагласност Министарству породице, омладине и спорта на План утрошка средстава за период од 1. јануара до 31. март 2024. године, у укупном износу од 410.000 КМ. Наведена средства биће утрошена за исплату субвенција каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове за јануар и фебруар 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина