Održana sjednica

Vlada subvencioniše kamatne stope na stambene kredite za mlade

  • Izvor: ATV
  • 21.03.2024. 13:46

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o realizaciji Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj u 2023. godini.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 5487, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske nakon održane 62. sjednice.

Od početka realizacije ovog programa, zaključno sa 2023. godinom za ove namjene izdvojeno je oko 19.500.000 KM, podsjećaju iz Vlade.

„Program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove obuhvata subvencionisanje stambenih kredita dobijenih pod povoljnijim uslovima i mladim ljudima pomaže da riješe stambeno pitanje, kao prioritetno pitanje u nastavku njihovih života, osnivanje i razvoj zdrave porodice, kao i povećanje nataliteta i ostanak mladih u Republici Srpskoj“, kažu u Vladi.

U Banjaluci će se zavijoriti zastava Rusije

U Banjaluci će se zavijoriti zastava Rusije

Napominju da su u okviru ovog programa odobrene subvencije svim korisnicima koji su ispunjavali osnovne uslove a to su da imaju prebivalište u Republici Srpskoj, da imaju do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i da je kredit podignut iz kreditnih sredstava IRB-a preko jedne od komercijalnih banaka u Republici Srpskoj.

Takođe, Vlada je dala saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 31. mart 2024. godine, u ukupnom iznosu od 410.000 KM. Navedena sredstva biće utrošena za isplatu subvencija kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove za januar i februar 2024. godine.

Pratite nas i putem Vibera