Жељка Стојичић

Влада Српске преузима организацију Кочићевог збора

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2024. 15:13

Влада Републике Српске је донијела закључак да Влада и Министарство просвјете и културе организују Кочићев збор у Стричићима због захтјева да то не ради град Бањалука, рекла је Жељка Стојичић, министар просвјете и културе у Влади Републике Српске.

О овој одлуци су обавијестили Градску управу Бањалука. 

Стојичић каже да су задатак око организовања 59. Кочићевог збора схватили озбиљно.

„Сутра иде информација према Влади и биће формиран Организациони одбор. То ће углавном бити исти чланови као и из одбора који је раније формирао град. Оваква једна манифестација се не може организовати без учешћа града“, изјавила је Стојичић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Говорећи о локацији одржавања 59. "Кочићевог збора", Стојичићева је истакла да није упозната о односима мјесне заједнице Стричићи и Градске управе, те оцијенила да је потребно заједно превазићи неспоразум.

Мирна Савић Бањац, савјетник градоначелника Бањалуке, изјавила је данас да су са друштвених медија сазнали информацију о томе да Влада закључак којим се даје сагласност да град Бањалука организује Кочићев збор стави ван снаге.

„Сматрам да је то заиста недопустиво, да било који појединац има толику моћ да може да утиче на Владу. Увјерена сам да Влада није имала довољно информација и да апсолутно није размишљала о томе шта ради“, рекла је Савић Бањац.

Она је рекла да је организација збора увелико у току те да ће све планиране активности бити реализоване.

Манифестација Кочићев збор, посвећена српском књижевнику и народном трибуну Петру Кочићу, требала би се одржати од 23. до 25. августа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.