Željka Stojičić

Vlada Srpske preuzima organizaciju Kočićevog zbora

  • Izvor: ATV
  • 07.08.2024. 15:13

Vlada Republike Srpske je donijela zaključak da Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture organizuju Kočićev zbor u Stričićima zbog zahtjeva da to ne radi grad Banjaluka, rekla je Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

O ovoj odluci su obavijestili Gradsku upravu Banjaluka. 

Stojičić kaže da su zadatak oko organizovanja 59. Kočićevog zbora shvatili ozbiljno.

„Sutra ide informacija prema Vladi i biće formiran Organizacioni odbor. To će uglavnom biti isti članovi kao i iz odbora koji je ranije formirao grad. Ovakva jedna manifestacija se ne može organizovati bez učešća grada“, izjavila je Stojičić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o lokaciji održavanja 59. "Kočićevog zbora", Stojičićeva je istakla da nije upoznata o odnosima mjesne zajednice Stričići i Gradske uprave, te ocijenila da je potrebno zajedno prevazići nesporazum.

Mirna Savić Banjac, savjetnik gradonačelnika Banjaluke, izjavila je danas da su sa društvenih medija saznali informaciju o tome da Vlada zaključak kojim se daje saglasnost da grad Banjaluka organizuje Kočićev zbor stavi van snage.

„Smatram da je to zaista nedopustivo, da bilo koji pojedinac ima toliku moć da može da utiče na Vladu. Uvjerena sam da Vlada nije imala dovoljno informacija i da apsolutno nije razmišljala o tome šta radi“, rekla je Savić Banjac.

Ona je rekla da je organizacija zbora uveliko u toku te da će sve planirane aktivnosti biti realizovane.

Manifestacija Kočićev zbor, posvećena srpskom književniku i narodnom tribunu Petru Kočiću, trebala bi se održati od 23. do 25. avgusta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.