Влада Српске

Вишковић открио од када ће пензионери моћи бесплатно у бању

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2024. 16:12

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења пензионера Републике Српске, које је предводио предсједник Удружења Ратко Трифуновић.

Током састанка, предсједник Удружења Ратко Трифуновић истакао је захвалност на подршци, и посвећеном приступу који Влада Републике Српске његује према овој популацији, а који се односи на значајан и континуирани раст пензија. Такође, наглашен је значај Пројекта бањске рехабилитације, који је у прошлој години искористило 1.000 пензионера.

Премијер Радован Вишковић рекао је да ће Влада и у будућности наставити посвећено да ради на побољшању материјалног и социјалног статуса пензионера, а који је најбоље видљив кроз досадашња повећања пензија, која у овој години износе 9,2 одсто или за 170 милиона КМ више на годишњем нивоу.


Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Вишковић је истакао да ће и ове године бити настављен Пројекат бањске рехабилитације пензионера за који је у овом моменту издвојено пола милиона марака, а за ову намјену од 2019. године издвојено је 2,25 милиона КМ, те да већ у априлу пензионери могу искористити ову услугу.

На састанку је истакнута важност сарадње са министарствима у Влади и Фондом здравственог осигурања Републике Српске, која је резултирала проширењем броја лијекова на Листи А и Б.

Током разговора је наглашен значај пројеката и активности које ово удружење реализује уз помоћ Владе Републике Српске, а која се односе на побољшање материјалног положаја, здравствене заштите, као и друштвеног живота пензионера.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)