Влада Српске

Вишковић открио од када ће пензионери моћи бесплатно у бању

 • Извор: АТВ
 • 11.03.2024. 16:12

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења пензионера Републике Српске, које је предводио предсједник Удружења Ратко Трифуновић.

Током састанка, предсједник Удружења Ратко Трифуновић истакао је захвалност на подршци, и посвећеном приступу који Влада Републике Српске његује према овој популацији, а који се односи на значајан и континуирани раст пензија. Такође, наглашен је значај Пројекта бањске рехабилитације, који је у прошлој години искористило 1.000 пензионера.

Премијер Радован Вишковић рекао је да ће Влада и у будућности наставити посвећено да ради на побољшању материјалног и социјалног статуса пензионера, а који је најбоље видљив кроз досадашња повећања пензија, која у овој години износе 9,2 одсто или за 170 милиона КМ више на годишњем нивоу.


Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Продао стан, а онда поскупио квадрат: Хтио да раскине уговор, напао новог власника

Вишковић је истакао да ће и ове године бити настављен Пројекат бањске рехабилитације пензионера за који је у овом моменту издвојено пола милиона марака, а за ову намјену од 2019. године издвојено је 2,25 милиона КМ, те да већ у априлу пензионери могу искористити ову услугу.

На састанку је истакнута важност сарадње са министарствима у Влади и Фондом здравственог осигурања Републике Српске, која је резултирала проширењем броја лијекова на Листи А и Б.

Током разговора је наглашен значај пројеката и активности које ово удружење реализује уз помоћ Владе Републике Српске, а која се односе на побољшање материјалног положаја, здравствене заштите, као и друштвеног живота пензионера.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм