Сарајево

Важна одлука Министарства: Трајаће током мјесеца рамазана

  • Извор: Радио Сарајево
  • 12.03.2024. 18:39

Министарство за одгој и образовање Кантона Сарајево одобрило је школама могућност скраћивања трајања часова у другој смјени током мјесеца рамазана, како би се ученицима који посте омогућило слободно вријеме за ифтар.

Министар Наида Хота Муминовић изјавила је да је ова одлука донесена с циљем прилагођавања школског распореда ученицима који обављају пост током рамазана.

"Као и прошле године, и ове године смо дали сагласност школама да у току мјесеца рамазана, примјењујући разумну прилагодбу, могу скратити трајање часова у другој смјени, свих часова у дугој смјени или задње часове, а све у зависности од тога колико траје настава у свакој школи. Циљ је омогућити ученицима који посте слободно вријеме за ифтар", појаснила је она.

Директори школа су овлаштени да организују одгојно-образовни процес у складу са овом сагласношћу, како би се осигурало адекватно функционисање школског распореда током мјесеца рамазана.

Да ли су интимни односи дозвољени током рамазанског поста

Да ли су интимни односи дозвољени током рамазанског поста


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.