Правила

Да ли су интимни односи дозвољени током рамазанског поста

  • Извор: Кликс
  • 11.03.2024. 20:03

Мјесец рамазан је свети мјесец за муслимане. За овај мјесец се највише веже пост, који траје од изласка сунца па све до његовог заласка.

Али, постоје још нека правила која се морају поштовати како би пост био ваљан.

Извршни директор Муслим Черити Рајта Сајад Махмуд навео је да је пост током рамазана изузетно важан, јер је то вријеме за побољшање повезаности с Богом и вријеме за самоконтролу.

"Рамазан је мјесец који би остатак године требао дјеловати као мјесец духовне обуке. Циљ рамазана је помоћи вам да стекнете добре навике за остатак године како бисте били духовно и ментално јачи него што сте били прије", рекао је Махмуд.

Но, овдје се не ради само о контролисању оброка. Постоје и правила која се тичу интимних односа током овог мјесеца.


Како се правилно честита Рамазан

Како се правилно честита Рамазан

Многи би се могли запитати да ли је с**с дозвољен за вријеме рамазана.

Стварност је да ће многи муслимани без обзира на њихов брачни статус и даље бити се**уално активни током мјесеца рамазана. Међутим, шта је дозвољено, а шта није, везано је уз сате поста.

За вријеме поста забрањен је интимни однос. Једном када пост заврши за тај дан, оне ствари које се сматрају забрањеним у дневним сатима могу се наставити док пост не почне поново наредног дана.

"Грљење и љубљење је дозвољено између супружника током дана, све док то не доводи до интимнијих односа. Ово правило служи да се вјерници не ометају током дана и да имају више времена за богослужење и добра дјела према другима", наводи Махмуд.

Иако би највише времена и енергије требало потрошити на вјерске дужности, муслиманима је допуштено наставити са својим се**уалним животом након акшама односно када падне мрак па све до свитања.


Четири знака у којима се рађају најпожељнији партнери

Четири знака у којима се рађају најпожељнији партнери

Важно је истакнути да ислам не допушта ванбрачне се**уалне односе, тако да током овог светог мјесеца, ванбрачне односе технички треба још више избјегавати.

Рамазан утиче на многе аспекте живота постача, а не само на оно када се једе. Он утиче на њихов се**уални живот, друштвене планове, хобије и навике потрошње. То је мјесец, који прије свега посвећен вјери.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.