Возачи не поштују прелаз

Ускоро радар на путу Бања Лука - Челинац

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:51

Становници бањалучког насеља Врбања годинама муку муче са преласком преко улице Раде Радића, која је и регионални и магистрални пут. Иако на путу има пјешачки прелаз, кажу, возачи слабо поштују и прелаз и ограничења брзине.

"Много је оптерећен, пјешачки није био добро обиљежен, а дешавало се посебно у посљеподневним часовима возачи не поштују знакове и брзину кретања и на основу тога долазило је до саобраћајних незгода. Ми као савјет задње три године водимо борбу. Имали смо ту прву могућност да постави се овдје семафор, ишли смо према граду са 5-6 захтјева, али нажалост градска администрација није то препознала, као неку битну ствар", рекао је Васо Јанковић, члан Савјета мјесне заједнице Врбања. 

Преко прелаза, у току школске године свакодневно прелазе и ђаци ОШ "Станко Ракита" . И из школе су на неколико адреса слали захтјеве да се прелаз боље обезбиједи. 

"Да ћемо од данас имати безбједнији саобраћај према школи и из школе наших ученика, наравно и свих грађана који користе ову саобраћајницу. Овим показујемо да смо одговорни, прије свега према најрањивијој категорији, нашој дјеци", рекао је Дарко Бранковић, директор ЈУ ОШ "Станко Ракита".

И полицијска статистика на овом дијелу магистралног пута Бања Лука - Челинац- Котор Варош је лоша. Од 2020. до средине ове године баш на овом дијелу пута догодило се 15 саобраћајних незгода, страдале су двије особе. 

"Приступили смо анализи и утврдили смо да би у неком наредном периоду било сврсисходно постављање стационираног радарског система на наведеној локацији и ми ћемо дефинитивно ићи у том смјеру", рекао је Момчило Марић, начелник сектора Полицијске управе Бањалука.

До постављања радара, из Полицијске управе 

Бања Лука мјештанима и возачима поручују да ће појачати своје патроле и контроле на овом дијелу магистралног пута. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: