Vozači ne poštuju prelaz

Uskoro radar na putu Banja Luka - Čelinac

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 19:51

Stanovnici banjalučkog naselja Vrbanja godinama muku muče sa prelaskom preko ulice Rade Radića, koja je i regionalni i magistralni put. Iako na putu ima pješački prelaz, kažu, vozači slabo poštuju i prelaz i ograničenja brzine.

"Mnogo je opterećen, pješački nije bio dobro obilježen, a dešavalo se posebno u posljepodnevnim časovima vozači ne poštuju znakove i brzinu kretanja i na osnovu toga dolazilo je do saobraćajnih nezgoda. Mi kao savjet zadnje tri godine vodimo borbu. Imali smo tu prvu mogućnost da postavi se ovdje semafor, išli smo prema gradu sa 5-6 zahtjeva, ali nažalost gradska administracija nije to prepoznala, kao neku bitnu stvar", rekao je Vaso Janković, član Savjeta mjesne zajednice Vrbanja. 

Preko prelaza, u toku školske godine svakodnevno prelaze i đaci OŠ "Stanko Rakita" . I iz škole su na nekoliko adresa slali zahtjeve da se prelaz bolje obezbijedi. 

"Da ćemo od danas imati bezbjedniji saobraćaj prema školi i iz škole naših učenika, naravno i svih građana koji koriste ovu saobraćajnicu. Ovim pokazujemo da smo odgovorni, prije svega prema najranjivijoj kategoriji, našoj djeci", rekao je Darko Branković, direktor JU OŠ "Stanko Rakita".

I policijska statistika na ovom dijelu magistralnog puta Banja Luka - Čelinac- Kotor Varoš je loša. Od 2020. do sredine ove godine baš na ovom dijelu puta dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, stradale su dvije osobe. 

"Pristupili smo analizi i utvrdili smo da bi u nekom narednom periodu bilo svrsishodno postavljanje stacioniranog radarskog sistema na navedenoj lokaciji i mi ćemo definitivno ići u tom smjeru", rekao je Momčilo Marić, načelnik sektora Policijske uprave Banjaluka.

Do postavljanja radara, iz Policijske uprave 

Banja Luka mještanima i vozačima poručuju da će pojačati svoje patrole i kontrole na ovom dijelu magistralnog puta. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: