Nova Topola

Uručeni ključevi stanova za 32 porodice

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2022. 19:37

Ključeve stana u novoj zgradi dobila je i Marica Malić. Trideset godina čekala je ovaj trenutak. Kaže neopisiv je osjećaj napokon imati nešto svoje. Uzbuđenje ali i trema pri ulasku u vlastiti stan nisu izostali.

"Puno, puno mi znači za mene i za moju porodicu puno. Neopisiva je trema, stvarno je neopisivo da kažete baš je ovo moje. Hvala svima koji su ovo ovako doprinijeli", kaže Marica Malić.

Veliki dan za sve one koji nisu imali vlastiti krov nad glavom poručuje gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Kaže grad je za ove aktivnoti izdvojio značajna sredstva. Na ovaj način se približava kaže i završetak raspuštanja svih kolektivnih centara. 

"Tako da se približava završetak raspuštanja svih kolektivnih centara odnosno da se stvara i prostor za socijalno ugrožene odnosno nezbrinute porodice koje su izbjegle ili raseljene a nisu imale svoj takoreći krov nad glavom. Grad gradiška je u sve ove aktivnosti izdvojio je 760 hiljada maraka i moram reći da grad gradiška za socijalno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica i stanovništva izdvaja 18 odsto iz svog budžeta", kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Projekat je rezultat rada više niova vlasti. Veliki značaj kažu daje mu i činjenica da su stanovi opremljeni kućanskim aparatima i namještajem. Riječ je o trećoj izgrađenoj zgradi na teritoriji Gradiške.

"Sve u cilju da obezbjedimo naše korisnike alternativnog smještaja, interno raseljene osobe i raseljene osobe da bi konačno dobile svoj krov nad glavom. Vrijednost ovoga projekta je negdje iznosi malo manje od dva miliona komvertibilnih maraka", kaže Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjegla i raseljena lica.

"Što se tiče Gradiške i nas mi  smo zahvalni prvo ljudima ovdje koji su primali i primili veliki broj ljudi ovdje tijekom rata sa svih strana", kaže Davor Čordoš, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za migracije i raseljena lica.

Poručeno je i da će se u budućnosti nastaviti sa realizacijom ovakvih projekta. Sve u cilju kako bi svi kojima je to potrebno dobili sopstevni krov nad glavom.

Тагови: