Принуђена на затварање

УНА ТВ прекида рад, због америчких санкција без посла остаје 80 радника

  • Извор: УНА ТВ
  • 25.07.2024. 16:48

Као посљедица мјера које је прошлог мјесеца предузела америчка администрација, званично обавјештавамо јавност да је донесена одлука о прекиду пословања УНА телевизије у Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори и Македонији, као и о гашењу фирме УНА World Network, наводи се у данашњем саопштењу Скупштине оснивача Уна world network-a.

Истакли су да је гашење фирме посљедица мјера које је раније предузела америчка администрација и да ће без посла остати више од 80 радника.

- УНА телевизија у БиХ се због потеза Канцеларије за контролу стране имовине при Министарству финансија САД у протеклих неколико недјеља суочила са низом економских и правних изазова. Упркос интензивним напорима да се пронађе најбоље могуће рјешење у циљу превазилажења административних препрека и опстанка ове медијске куће, новонастали услови на тржишту су се показали крајње неповољним за наставак одрживог пословања - наведено је у саопштењу.

Даље истичу да су се наметнуте баријере показале јачим од жеље и идеје да се промовишу и истичу најљепше вриједности региона и директно су угрозиле егзистенцију запослених и њихових породица.

- Због тога, нажалост, немамо добре вијести. Принуђени смо на ове изузетно тешке кораке. Ова одлука значи да ће више од 80 врсних професионалаца, наших вриједних и посвећених новинара, сниматеља, монтажера, другог техничког особља и стручњака из разних области, остати без посла. Исти број породица остаће без значајног финансијског дохотка, и у потпуности разумијемо озбиљност посљедица одлуке коју смо приморани да донесемо. Учинићемо све што је у нашој моћи да им помогнемо током овог тешког периода - наводи се у саопштењу.

Даље се истиче да се УНА ТВ током три године рада окупила тим изузетних људи, врхунских стручњака којима су, кажу, обезбједили најбоље услове рада у читавом региону.

- Бирали смо их по кредибилитету, професионалности и с увјерењем да могу на најбољи начин остварити визију и мисију наше куће. С тога желимо још једном да се захвалимо свима на лојалности и преданости, посебно свјесни огромног ентузијазма и труда који је уложен како би се креирала перспективна, модерна и квалитетна телевизија. Нажалост, ирационалне околности, санкције које су нам наметнуте без било каквих доказа и аргумената, одредиле су другачији исход - да се угаси медијски тим из снова и једна идеја помирења и промовисања позитивних вриједности. Такође, захваљујемо и нашим партнерима и клијентима на повјерењу и подршци коју су нам пружили од самог почетка рада УНА телевизије у БиХ - саопштено је из УНА ТВ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:20 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:50 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:20 Серија: 1994 (16+)

    ''''Серија: 1994 (16+)