Ukida se naplata putarine između Trebinja i Herceg Novog

  • 07.05.2021. 19:36

Vijest da se više neće plaćati putarina od Trebinja do Herceg Novog obradovala je Jovana Vučurevića, a kako i ne bi kada je morao plaćati da dođe u rodno selo.

"Prođem sedmično dva puta najmanje, ovdje mi je kuća nema 500 metara. Svaki mjesec ja moram dati najmanje 20 eura", kaže Jovan Vučurević.

Jovan je još i dobro prošao jer je plaćao u pola cijene. Cijena za putnička vozila je tri evra u jednom pravcu, vozači većih vozila plaćali su još više.

Šest maraka u jednom šest u drugom pravcu, toliko košta vožnja putem od Trebinja do Herceg Novog i nazad, ali još samo ovaj vikend, već u ponedjeljak 12 maraka ostaje u džepu građana.

Vozači zadovoljni.

"Čudno mi je da ovakav tip puta naplaćuju".

"Od ponedjeljka kažu nema ni toga Bogu hvala više".

"Malo je bilo i smiješno da se naplaćuje ovakav tip puta".

"Ovo će u mnogome doprinijeti za bolju komunikciju", kažu građani.

Pa i među gradonačelnicima dva susjedna grada. Stevan Katić i Mirko Ćurić kažu da borba za uklanjanje naplatne rampe traje godinama.

"Ono što mi je posebno drago i zadovoljstvo što je nova Vlada Crne Gore na ovu našu inicijativu vrlo brzo izašla u susret za razliku od one stare prethodne", istakao je Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi.

"Očekujemo povećanje broja ljudi iz Herceg Novog da dolaze u Trebinje a isto tako očekujemo i veliki broj turista koji imaju namjeru da dođu u Crnu Goru da dođu preko Trebinja u Herceg Novi", naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Putarina se plaća od 2008. godine zato što je put napravila privatna firma. Koncesiju je za četiri miliona evra otkupila Vlada Crne Gore i tako je dionica postala državna svojina. Put je na jednom mjestu propao, dosadašnji koncesionar to mora sanirati do avgusta. Stiže i vijest da se uskoro kreće u izgradnju zajedničkog graničnog prelaza na Zubcima.